Husacia šunka, šalát s dressingom z červeného Kampotského korenia podľa herečky Markéty Hrubešovej

Ingrediencie

Postup

1. Najprv si pripravte zálievku na šalát.

2. Zmiešajte asi 2 lyžice oleja, 1 lyžicu octu a štipku soli. Do vytvorenej emulzie pridajte pár guľôčok červeného Kampotského korenia.

3. Pršut nakrájajte na tenké plátky a nechajte aspoň pol hodiny pri izbovej teplote krásne sa rozvonia.

4. Chlieb nakrájajte na tenké plátky, môžete ho aj trochu rozváľať valčekom na cesto. Potrite olivovým olejom alebo husacím sadlom a dajte do horúcej rúry (180 °C) na cca 45 minút. Nechajte vychladnúť.

5. Hrozno prepolte a vypeckujte, ak má jadierka.

6. Šalát dajte do veľkej misy a prelejte zálievkou. Opatrne ho rukami premiešajte a rozdeľte na taniere.

7. Na šalát položte plátky pršutu a pridajte hroznové víno a chlebové chipsy.

8. Ihneď podávajte.

 

Dobrú chuť.

Autorka: Markéta Hrubešová