Husacia šunka, šalát s dressingom z červeného Kampotského korenia podľa herečky Markéty Hrubešovej
Ingrediencie
- 100 g husacieho pršutu
- 2 veľké hrste rôznych šalátov
- panenský olivový olej
- malinový ocot
- červené hroznové víno
- soľ na dochutenie a finálny styling (Kampotská Fleur de Sel)
- Červený Kampotský korenie
- 2 tenké krajce chleba
Postup
1. Najprv si pripravte zálievku na šalát.
2. Zmiešajte asi 2 lyžice oleja, 1 lyžicu octu a štipku soli. Do vytvorenej emulzie pridajte pár guľôčok červeného Kampotského korenia.
3. Pršut nakrájajte na tenké plátky a nechajte aspoň pol hodiny pri izbovej teplote – krásne sa rozvonia.
4. Chlieb nakrájajte na tenké plátky, môžete ho aj trochu rozváľať valčekom na cesto. Potrite olivovým olejom alebo husacím sadlom a dajte do horúcej rúry (180 °C) na cca 4–5 minút. Nechajte vychladnúť.
5. Hrozno prepolte a vypeckujte, ak má jadierka.
6. Šalát dajte do veľkej misy a prelejte zálievkou. Opatrne ho rukami premiešajte a rozdeľte na taniere.
7. Na šalát položte plátky pršutu a pridajte hroznové víno a chlebové chipsy.
8. Ihneď podávajte.
Dobrú chuť.
Autorka: Markéta Hrubešová

