Jahodový koláč pečený na grile s červeným Kampotským korením
Ingrediencie
- kysnuté cesto
- ovocie podľa chuti, v našom prípade jahody
- mrvenička
- červený Kampotský korenie
Príprava grilu a príslušenstva
1. Big Green Egg rozohrejte na cca 200 °C a vložte keramickú dosku, tzv. convEGGor.
2. Pripravte si liatinovú panvicu, ktorú vymastíte maslom.
Postup
1. Cesto vyberte asi 1 hodinu pred pečením z chladničky a nechajte ho zohriať na izbovú teplotu. Potom ho rozvaľkajte na tenkú placku veľkosti liatinovej panvice alebo formy, v ktorej budete piecť.
2. Placku vložte do vymastenej formy, v našom prípade liatinovej panvice BGE. Jahody očistite a pozdĺžne prekrojte na polovicu, potom ich ukladajte na rozvaľkané cesto.
3. Bohato posypte mrveničkou. Opepřete červeným Kampotským korením. Pečte pri 200 °C približne 20 minút, do „zlatista“.
4. Nechajte krátko odpočinúť a krájajte na trojuholníky. Môžete podávať len tak alebo so zmrzlinou podľa chuti.
Dobrú chuť!

