Kančí chrbát marinovaný v čiernom Kampotskom korení s omáčkou z koreňovej zeleniny podľa herečky Markéty Hrubešovej

Ingrediencie

Ingrediencie na omáčku

  • 2 mrkvy
  • 1 veľká petržlen
  • 500 ml vývaru
  • jablčný ocot
  • 1 citrón
  • cca 1 lyžica cukru
  • 1 lyžica masla

Ingrediencie na mrkvovú a zemiakovú slamku

  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • repkový olej
  • zemiakové gnocchi
  • lyžica masla

Postup

1. Mäso očistite a odstráňte blany (pozn. z orezov môžete urobiť vývar).

2. Do veľkej misy dajte víno a čerstvo rozdrvené korenie. Mäso potrite horčicou a vložte do misy.

3. Prestrite fóliou a nechajte odležať najlepšie do druhého dňa. Mäso približne v polovici času otočte.

4. Osušené mäso jemne osoľte. Opečte zo všetkých strán na masti, zalejte asi polovicou marinády a vývaru a duste pod pokrievkou asi 30 minút.

5. Pridajte polovicu očistenej zeleniny nakrájanej na väčšie kúsky. Otočte mäso a prilievajte zvyšnú marinádu a vývar. Duste ďalších asi 30 minút alebo do mäkka.

6. Na slamku si pripravte na tenké rezančeky nakrájanú a osušenú mrkvu a zemiak. Smažte po častiach vo väčšej vrstve oleja do chrumkava. Nechajte odkvapkať na papierovej utierke.

7. Mäso vyberte a nechajte na teple odpočinúť. Omáčku rozmixujte dohladka a prepasírujte cez sitko.

8. Dochutte cukrom, kvapkou octu a citrónovej šťavy. Ochutnávajte! Ak treba, povolte trochou vývaru alebo vody. Nakoniec vmiešajte kúsky studeného masla (už nevarte).

9. Na malej panvici rozpustite maslo, pridajte gnocchi a osoľte. Opečte a prilievajte asi 2 dl horúcej vody. Nechajte vyvariť a občas premiešajte.

10. Na taniere dajte omáčku, pridajte na plátky nakrájané mäso a gnocchi. Nakoniec posypte zeleninovou slamkou (tú tesne pred podávaním osoľte).

.pepper..field tip

Na finálne dochutenie jedál môžete vyskúšať náš soľný kvet.

 

Dobrú chuť!

Autorka: Markéta Hrubešová