Krém z červenej repy s černým kampotským kořením

Ingrediencie

  • 6 buliev pečených/varených červenej repy
  • 1 (červená) cibuľa
  • 1 mrkva
  • 3 guľôčky nového korenia
  • 1 bobkový list
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1,2 l vody (alebo zeleninového vývaru)
  • pár vetvičiek tymianu
  • grécky jogurt
  • Kampotská soľ
  • Čierny Kampotský korenie

Postup

1. Najlepšia polievka je z repy pečenej. Ak teda máte čas, neošúpané bulvy pevne zabaľte do alobalu a do mäkka upečte v rúre pri teplote 220 °C. Potrvá to v závislosti od veľkosti repy približne hodinu až dve. Potom repu ošúpte a pokračujte podľa receptu.

2. Okrem jednej repy nakrájajte všetky kúsky na väčšie kocky, tú poslednú na drobné kocky a obidve dajte zvlášť bokom.

3. Ošúpte mrkvu a cibuľu a nakrájajte opäť na kocky, cesnak nadrobno.

4. Na olivovom oleji opečte cibuľu, mrkvu a korenie, keď zozlatnú, pridajte cesnak a po chvíli repu na väčšie kúsky, premiešajte, zalejte vodou, osoľte a krátko povarte.

5. Polievku rozmixujte do hladka, pridajte repu na kocky a dochuťte soľou a korením.

6. Podávajte ozdobené grécky jogurtom, tymianom a pokvapkané olivovým olejom.

 

Dobrú chuť!