Krém z červenej repy s černým kampotským kořením
Ingrediencie
- 6 buliev pečených/varených červenej repy
- 1 (červená) cibuľa
- 1 mrkva
- 3 guľôčky nového korenia
- 1 bobkový list
- 1 strúčik cesnaku
- 1,2 l vody (alebo zeleninového vývaru)
- pár vetvičiek tymianu
- grécky jogurt
- Kampotská soľ
- Čierny Kampotský korenie
Postup
1. Najlepšia polievka je z repy pečenej. Ak teda máte čas, neošúpané bulvy pevne zabaľte do alobalu a do mäkka upečte v rúre pri teplote 220 °C. Potrvá to v závislosti od veľkosti repy približne hodinu až dve. Potom repu ošúpte a pokračujte podľa receptu.
2. Okrem jednej repy nakrájajte všetky kúsky na väčšie kocky, tú poslednú na drobné kocky a obidve dajte zvlášť bokom.
3. Ošúpte mrkvu a cibuľu a nakrájajte opäť na kocky, cesnak nadrobno.
4. Na olivovom oleji opečte cibuľu, mrkvu a korenie, keď zozlatnú, pridajte cesnak a po chvíli repu na väčšie kúsky, premiešajte, zalejte vodou, osoľte a krátko povarte.
5. Polievku rozmixujte do hladka, pridajte repu na kocky a dochuťte soľou a korením.
6. Podávajte ozdobené grécky jogurtom, tymianom a pokvapkané olivovým olejom.
Dobrú chuť!

