Krémová špargľová polievka s čiernym kampotským korením
Ingrediencie
- 10 hrubých bielych špargľových stoniek (ideálne na spotrebovanie pevných koncov)
- 1 biela cibuľa
- 1 veľký zemiak
- 3 strúčiky cesnaku
- maslo
- veľká hrsť parmezánu
- pohár bieleho vína (možno nahradiť vodou alebo vývarom)
- ½ smotany
- ¾ strúhaného muškátového orieška
- Čierne kampotské korenie
Postup
1. Na masle orestujte do zlatista cibuľu s cesnakom a nakoniec aj muškátový oriešok, aby sa „rozvoňal“.
2. Zalejte vínom a nechajte chvíľu odpariť.
3. Vhoďte na kúsky nakrájanú, olúpanú špargľu a zemiak.
4. Zalejte tesne po okraj zeleniny vývarom alebo vodou a varte približne 15 minút do zmäknutia.
5. Všetko dôkladne rozmixujte, na záver vmiešajte hrsť parmezánu a smotanu, podľa chuti dosoľte.
6. Na tanieri ozdobte opečeným chlebom a čerstvo mletým kampotským korením.
Dobrú chuť!
.pepper..field tip
Biely špargľa je ideálna do polievok, cestovín alebo na zapekanie. Pre intenzívnu chuť použite čierne kampotské korenie, naopak na zjemnenie chuti odporúčame vyskúšať biele korenie.
Dobrú chuť!
Autorka: Alisha Cooking

