Malinové guľôčky
Ingrediencie na 20 kúskov
- 1 balenie fazule Cannellini Bonduelle
- 2 hrste lyofilizovaných malín (cca 20 g)
- 30 g medu alebo čakankového sirupu
- 20 g kokosového oleja
- 70 g strúhaného kokosu + na obaľovanie
- Červený Kampotský korenie
Doba prípravy: 30 minút
Postup
1. Cannellini preložte do sitka a prepláchnite. Sitkom zatraste, aby ste fazuľu zbavili prebytočnej vody a nechajte ešte chvíľu odkvapkať.
2. V mixéri rozmixujte na jemný prášok sušené maliny. Pridajte odkvapkanú fazuľu, med, kokosový olej, čerstvo mleté červené korenie a mixujte na hladké pyré.
3. K pyré pridajte polovicu kokosu a premiešajte, kým sa zmes dobre nespojí.
4. Potom malinovú zmes preložte do misky a zahustite zvyšným kokosom podľa potreby. Zmes by mala byť polomäkká a mala by sa dať dobre vyvaľkať medzi dlaňami.
5. Z hmoty tvarujte drobné guľôčky. Obaľujte ich v kokose a potom guľôčky dajte na tanier. Uchovávajte v chladničke.
6. Spotrebujte do 10 dní.
Dobrú chuť!
Autor: Bonduelle

