Malinové guľôčky

Ingrediencie na 20 kúskov

  • 1 balenie fazule Cannellini Bonduelle
  • 2 hrste lyofilizovaných malín (cca 20 g)
  • 30 g medu alebo čakankového sirupu
  • 20 g kokosového oleja
  • 70 g strúhaného kokosu + na obaľovanie
  • Červený Kampotský korenie

Doba prípravy: 30 minút

Postup

1. Cannellini preložte do sitka a prepláchnite. Sitkom zatraste, aby ste fazuľu zbavili prebytočnej vody a nechajte ešte chvíľu odkvapkať.

2. V mixéri rozmixujte na jemný prášok sušené maliny. Pridajte odkvapkanú fazuľu, med, kokosový olej, čerstvo mleté červené korenie a mixujte na hladké pyré.

3. K pyré pridajte polovicu kokosu a premiešajte, kým sa zmes dobre nespojí.

4. Potom malinovú zmes preložte do misky a zahustite zvyšným kokosom podľa potreby. Zmes by mala byť polomäkká a mala by sa dať dobre vyvaľkať medzi dlaňami.

5. Z hmoty tvarujte drobné guľôčky. Obaľujte ich v kokose a potom guľôčky dajte na tanier. Uchovávajte v chladničke.

6. Spotrebujte do 10 dní.

 

Dobrú chuť!

Autor: Bonduelle