Recepty

Fazolové brownie cookies

Recepty

Fazuľové brownie cookies

Ingrediencie na 20 kúskov 1 balenie červených fazulí Bonduelle 1 vajce 60 g trstinového alebo kokosového cukru 50 g mandľovej múky 30 g špaldovej celozrnnej múky 30 g holandského kakaa ½ čajovej lyžičky prášku do pečiva 1 čajová lyžička vanilkového extraktu 50 g tmavej čokolády tmavo červený Kampotský korenie Na ozdobu tmavá čokoláda nasekané pistácie, sušené ovocie podľa chuti a fantázie Doba prípravy: 30 minútDoba pečenia: 30 minút Postup 1. Fazuľe preložte do sitka, prepláchnite vodou a nechajte dobre odkvapkať. 2. Fazuľe preložte do mixéra a spolu s vajcom mixujte do hladkého pyré. 3. Fazuľové pyré premiešajte s cukrom, mandľovou aj špaldovou múkou, kakaom, práškom do pečiva, vanilkovým extraktom a čerstvo drveným/mletým korením. Keď sú ingrediencie dobre premiešané, pridajte čokoládu nakrájanú na malé kúsky. 4. Oddelujte kúsky cesta a medzi dlaňami valkajte guľôčky. Sploštite ich do tvaru sušienky a ukladajte na plech vedľa seba. Počas tvarovania sušienok si priebežne umývajte ruky. Cesto je trochu lepkavé, preto je dobré mať čisté ruky, na ktoré sa cesto menej lepí. 5. Pečte pri 180 °C 25–30 minút. 6. Vychladnuté sušienky ozdobte čokoládou a posypte orechmi alebo ovocím podľa chuti a fantázie. 7. Uchovávajte uzavreté v krabičke v chlade. Spotrebujte do týždňa.   Dobrú chuť! Autor: Bonduelle  
Malinové kuličky

Recepty

Malinové guľôčky

Ingrediencie na 20 kúskov 1 balenie fazule Cannellini Bonduelle 2 hrste lyofilizovaných malín (cca 20 g) 30 g medu alebo čakankového sirupu 20 g kokosového oleja 70 g strúhaného kokosu + na obaľovanie Červený Kampotský korenie Doba prípravy: 30 minút Postup 1. Cannellini preložte do sitka a prepláchnite. Sitkom zatraste, aby ste fazuľu zbavili prebytočnej vody a nechajte ešte chvíľu odkvapkať. 2. V mixéri rozmixujte na jemný prášok sušené maliny. Pridajte odkvapkanú fazuľu, med, kokosový olej, čerstvo mleté červené korenie a mixujte na hladké pyré. 3. K pyré pridajte polovicu kokosu a premiešajte, kým sa zmes dobre nespojí. 4. Potom malinovú zmes preložte do misky a zahustite zvyšným kokosom podľa potreby. Zmes by mala byť polomäkká a mala by sa dať dobre vyvaľkať medzi dlaňami. 5. Z hmoty tvarujte drobné guľôčky. Obaľujte ich v kokose a potom guľôčky dajte na tanier. Uchovávajte v chladničke. 6. Spotrebujte do 10 dní.   Dobrú chuť! Autor: Bonduelle
Vánoční bramborový salát bez brambor s černým Kampotským pepřem

Recepty

Vianočný zemiakový šalát bez zemiakov s čiernym kampotským korením

Ingrediencie 2 malé kaleráby 1 veľká mrkva ½ zeleru majonéza, kyslá smotana 2 uvarené vajíčka sterilizovaný hrášok podľa preferencií 3 nakladané uhorky Čierne kampotské korenie Kampotská soľ Postup 1. Kaleráby len umyte a nechajte ich celé, mrkvu ošúpte a rozpolte, zeler nakrájajte na 3 kusy. 2. Zeleninu povarte v pare do polomäkka. 3. Vychladnutú očistite a nakrájajte na malé kúsky. 4. Zmiešajte so všetkým ostatným a nechajte odležať. 5. Ak chcete odľahčenú verziu, majonézu zmiešajte s kyslou smotanou v pomere 1:1.    Dobrú chuť! Autor: lenka_live_