Recepty

Cizrnové tyčinky

Recepty

Cícerové tyčinky

Ingrediencie na 4 porcie 1 balenie cíceru Bonduelle Vapeur 70 g čerstvého smotanového syra (Lučina, Gervais, Palouček) 1 menšia mrkva (30 g olúpaná) 50 g celozrnnej špaldovej múky 15 g strúhaného parmezánu 1 plná lyžica chia semienok 1 čajová lyžička na jemno nakrájaného tymiánu 1 rovná lyžička údenej papriky ½ lyžičky sušeného cesnaku ½ lyžičky prášku do pečiva čerstvo mleté čierne Kampotské korenie Kampotská soľ Dip 3 plné lyžice tvarohu 1 lyžica nakrájanej pažítky mleté čierne Kampotské korenie Kampotská soľ prípadne cesnak podľa chuti Čas prípravy: 20 minútČas pečenia: 50–55 minút Postup 1. Cícer sceďte a nechajte odkvapkať. Preložte do mixéra a pridajte čerstvý smotanový syr. Rozmixujte na pyré. 2. Mrkvu nastrúhajte najemno a vložte do misy. Pridajte cícerové pyré, múku, parmezán, chia semienka, tymián, údenú papriku, cesnak, prášok do pečiva, čerstvo mleté korenie a veľkú štipku soli. Zmes dôkladne premiešajte. 3. Cesto vytvarujte na papieri na pečenie do tvaru tehličky a potom rozvaľkajte na obdĺžnik hrubý asi 5–7 mm. Počas rozvaľkávania cesto oddeľujte od papiera. 4. Vyvaľkaný plát cesta preložte aj s papierom na plech a nakrájajte na prúžky hrubé asi 1–1,5 cm. Ak chcete tyčinky dlhšie, nebude treba krájať po dĺžke na polovicu, ak chcete skrátiť, prekrojte. Prúžky cesta od seba nijako neoddeľujte. 5. Pečte pri 180 °C približne 40–45 minút. Potom tyčinky na plechu otočte a dopečte 10–15 minút. Po upečení nechajte vychladnúť. 6. V miske premiešajte tvaroh, nakrájanú pažítku, soľ a prípadne pretlačený cesnak. Preložte do čistej misky, posypte korením a podávajte s tyčinkami.   Dobrú chuť! Autor: Bonduelle
Falafel z černé cizrny s houbami

Recepty

Falafel z čierneho cíceru s hubami

Ingrediencie na 12 kusov 2 balenia čiernej cíceru Bonduelle 100 g hnedých šampiňónov olivový olej 1 strúčik cesnaku hrst hladkolistej petržlenovej vňate ½ čajovej lyžičky mletého koriandra ½ čajovej lyžičky mletého rímskeho kmínu 1/3 čajovej lyžičky mletého kmínu 1–2 jarné cibuľky lyofilizované Kampotské korenie Kampotská soľ Koriandrová majonéza 3 lyžice majonézy (môže byť aj rastlinná) 1 lyžica najemno nakrájaného koriandra 1 jalapeňo paprička Kampotská soľ Čas prípravy: 30 minútČas pečenia: 30 minút Postup 1. Cícer vysypte do sitka a chvíľu pretrepte, aby ste odstránili prebytočnú tekutinu. Preložte do mixéra. 2. Šampiňóny nakrájajte na tenšie plátky. Do panvice nalejte lyžicu oleja. Šampiňóny preložte do panvice, osoľte a 5 minút opečte na strednom až vyššom stupni. 3. Šampiňóny, ideálne mierne vychladnuté, pridajte k cíceru. Pridajte ešte trochu soli, lyžičku oleja, nakrájaný cesnak, petržlen, koriander, oba druhy kmínu a rozmixujte na jemnejšiu štruktúru. 4. Do zmesi vmiešajte najemno nakrájanú cibuľku a čerstvo pomleté korenie – množstvo podľa chuti. 5. Z hmoty tvarujte malé guľôčky a ukladajte vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie. 6. Pečte pri 200 °C asi 25 minút. Po upečení nechajte chvíľu vychladnúť. Počas chladnutia sa guľôčky spevnia. 7. Medzitým v miske premiešajte majonézu s nakrájaným koriandrom a chilli papričkou – množstvo pridajte podľa chuti. Osoľte a podávajte s falafelom.   Dobrú chuť! Autor: Bonduelle
Fazolové brownie cookies

Recepty

Fazuľové brownie cookies

Ingrediencie na 20 kúskov 1 balenie červených fazulí Bonduelle 1 vajce 60 g trstinového alebo kokosového cukru 50 g mandľovej múky 30 g špaldovej celozrnnej múky 30 g holandského kakaa ½ čajovej lyžičky prášku do pečiva 1 čajová lyžička vanilkového extraktu 50 g tmavej čokolády tmavo červený Kampotský korenie Na ozdobu tmavá čokoláda nasekané pistácie, sušené ovocie podľa chuti a fantázie Doba prípravy: 30 minútDoba pečenia: 30 minút Postup 1. Fazuľe preložte do sitka, prepláchnite vodou a nechajte dobre odkvapkať. 2. Fazuľe preložte do mixéra a spolu s vajcom mixujte do hladkého pyré. 3. Fazuľové pyré premiešajte s cukrom, mandľovou aj špaldovou múkou, kakaom, práškom do pečiva, vanilkovým extraktom a čerstvo drveným/mletým korením. Keď sú ingrediencie dobre premiešané, pridajte čokoládu nakrájanú na malé kúsky. 4. Oddelujte kúsky cesta a medzi dlaňami valkajte guľôčky. Sploštite ich do tvaru sušienky a ukladajte na plech vedľa seba. Počas tvarovania sušienok si priebežne umývajte ruky. Cesto je trochu lepkavé, preto je dobré mať čisté ruky, na ktoré sa cesto menej lepí. 5. Pečte pri 180 °C 25–30 minút. 6. Vychladnuté sušienky ozdobte čokoládou a posypte orechmi alebo ovocím podľa chuti a fantázie. 7. Uchovávajte uzavreté v krabičke v chlade. Spotrebujte do týždňa.   Dobrú chuť! Autor: Bonduelle  
Malinové kuličky

Recepty

Malinové guľôčky

Ingrediencie na 20 kúskov 1 balenie fazule Cannellini Bonduelle 2 hrste lyofilizovaných malín (cca 20 g) 30 g medu alebo čakankového sirupu 20 g kokosového oleja 70 g strúhaného kokosu + na obaľovanie Červený Kampotský korenie Doba prípravy: 30 minút Postup 1. Cannellini preložte do sitka a prepláchnite. Sitkom zatraste, aby ste fazuľu zbavili prebytočnej vody a nechajte ešte chvíľu odkvapkať. 2. V mixéri rozmixujte na jemný prášok sušené maliny. Pridajte odkvapkanú fazuľu, med, kokosový olej, čerstvo mleté červené korenie a mixujte na hladké pyré. 3. K pyré pridajte polovicu kokosu a premiešajte, kým sa zmes dobre nespojí. 4. Potom malinovú zmes preložte do misky a zahustite zvyšným kokosom podľa potreby. Zmes by mala byť polomäkká a mala by sa dať dobre vyvaľkať medzi dlaňami. 5. Z hmoty tvarujte drobné guľôčky. Obaľujte ich v kokose a potom guľôčky dajte na tanier. Uchovávajte v chladničke. 6. Spotrebujte do 10 dní.   Dobrú chuť! Autor: Bonduelle