Omeleta z pštrosieho vajca s ovčou bryndzou, hubami a lyofilizovaným korením
Ingrediencie (10 porcií)
- 1 ks pštrosieho vajca (možno nahradiť 20 ks slepačích vajec z voľného chovu)
- 200 g ovčej bryndze
- 400 g húb portobello, kačenky (český smrž)
- 100 g baby špenátu
- 200 g reďkoviek
- 50 ml slnečnicového oleja
- zelený lyofilizovaný Kampotský korenie
- soľný kvet
Postup
1. Vezmite si väčšiu panvicu typu Paella a vložte ju na rozpálený gril. Do panvice pridajte slnečnicový olej a nechajte ho rozhorúčiť.
2. Nakrájajte si huby na menšie kúsky. Vložte ich do panvice a restujte.
3. Rozbite pštrosie vajce kladivom alebo aku vŕtačkou. Vajce nalejte na orestované huby a premiešajte.
4. Keď je vajce takmer hotové, nadrobte na vrch ovčiu bryndzu, posypte nakrájanými reďkovkami a dozdobte listami mladého špenátu.
5. Dosolte a dochuťte zeleným lyofilizovaným korením.
6. Stiahnite panvicu z grilu a nakrájajte na porcie.
Dobrú chuť!
Autor: Matteo De Carli

