Omeleta z pštrosieho vajca s ovčou bryndzou, hubami a lyofilizovaným korením

Ingrediencie (10 porcií)

  • 1 ks pštrosieho vajca (možno nahradiť 20 ks slepačích vajec z voľného chovu)
  • 200 g ovčej bryndze
  • 400 g húb portobello, kačenky (český smrž)
  • 100 g baby špenátu
  • 200 g reďkoviek
  • 50 ml slnečnicového oleja
  • zelený lyofilizovaný Kampotský korenie
  • soľný kvet

Postup

1. Vezmite si väčšiu panvicu typu Paella a vložte ju na rozpálený gril. Do panvice pridajte slnečnicový olej a nechajte ho rozhorúčiť.

2. Nakrájajte si huby na menšie kúsky. Vložte ich do panvice a restujte.

3. Rozbite pštrosie vajce kladivom alebo aku vŕtačkou. Vajce nalejte na orestované huby a premiešajte.

4. Keď je vajce takmer hotové, nadrobte na vrch ovčiu bryndzu, posypte nakrájanými reďkovkami a dozdobte listami mladého špenátu.

5. Dosolte a dochuťte zeleným lyofilizovaným korením.

6. Stiahnite panvicu z grilu a nakrájajte na porcie.

 

Dobrú chuť!

Autor: Matteo De Carli