Otvorený sendvič s hovädzím Ribeye steakom, špargľou a majonézou z medvedieho cesnaku

Ingrediencie na chlebovú placku (12 ks)

  • 150 ml plnotučného mlieka
  • 10 g práškového cukru
  • 10 g sušeného droždia
  • 450 g polohrubej múky
  • 5 g soli
  • 5 g prášku do pečiva
  • 30 g rastlinného oleja
  • 150 g bieleho jogurtu
  • 1 ks prášku do pečiva
  • 5 g čierneho Kampotského korenia

Ďalšie ingrediencie

  • 2 × 250 g hovädzieho Ribeye steaku (vysoký roštenec)
  • 2 plátky pancetty / slaniny
  • 200 g zeleného špargle
  • 200 g bieleho špargle
  • 100 g reďkoviek
  • 100 g medvedieho cesnaku
  • 100 ml slnečnicového oleja
  • 1 ks žĺtku
  • 100 g masla
  • 10 g soli
  • 5 g čierneho Kampotského korenia

Postup

1. Ingrediencie na chlebovú placku premiešajte v ceste, vytvorte 12 bochníkov a nechajte odležať cca 30 minút.

2. Hovädzie Ribeye steaky vyberte 30 minút pred grilovaním z chladu. Osoľte a okoreňte čiernym Kampotským korením, obalte v pancette alebo slanine a upevnite špagátom.

3. Na rozpálený gril položte mäso, zapichnite Meater (bezdrôtový teplomer) a v aplikácii nastavte teplotu na stupeň Medium.

4. Medzitým pripravte majonézu tak, že do žĺtka zašľaháte olej z medvedieho cesnaku.

5. Maslo osoľte a okoreňte Kampotským korením a v kastróliku rozpusťte na rozpálenom grile.

6. Špargľu nakrájajte na prúžky, reďkvičky na plátky a dajte grilovať.

7. Z odpočinutého cesta vyvaľkajte chlebové placky a opečte na grile na masle s Kampotským korením. Maslom potierajte placky z oboch strán.

8. Po upozornení aplikácie na dokončenie mäsa na požadovaný stupeň prepečenia odstavte steaky a nechajte ich odpočívať 10 minút.

9. Zložte chlebové placky z grilu, potrite ich majonézou z medvedieho cesnaku. Hovädzie mäso nakrájajte na plátky a pridajte na placky. Pridajte ogrilované reďkvičky a špargľu, dozdobte čerstvými listami medvedieho cesnaku. Dochutťe soľou a čiernym Kampotským korením.

 

Dobrú chuť!

Autor: Ondra Hutník