Otvorený sendvič s hovädzím Ribeye steakom, špargľou a majonézou z medvedieho cesnaku
Ingrediencie na chlebovú placku (12 ks)
- 150 ml plnotučného mlieka
- 10 g práškového cukru
- 10 g sušeného droždia
- 450 g polohrubej múky
- 5 g soli
- 5 g prášku do pečiva
- 30 g rastlinného oleja
- 150 g bieleho jogurtu
- 1 ks prášku do pečiva
- 5 g čierneho Kampotského korenia
Ďalšie ingrediencie
- 2 × 250 g hovädzieho Ribeye steaku (vysoký roštenec)
- 2 plátky pancetty / slaniny
- 200 g zeleného špargle
- 200 g bieleho špargle
- 100 g reďkoviek
- 100 g medvedieho cesnaku
- 100 ml slnečnicového oleja
- 1 ks žĺtku
- 100 g masla
- 10 g soli
- 5 g čierneho Kampotského korenia
Postup
1. Ingrediencie na chlebovú placku premiešajte v ceste, vytvorte 12 bochníkov a nechajte odležať cca 30 minút.
2. Hovädzie Ribeye steaky vyberte 30 minút pred grilovaním z chladu. Osoľte a okoreňte čiernym Kampotským korením, obalte v pancette alebo slanine a upevnite špagátom.
3. Na rozpálený gril položte mäso, zapichnite Meater (bezdrôtový teplomer) a v aplikácii nastavte teplotu na stupeň Medium.
4. Medzitým pripravte majonézu tak, že do žĺtka zašľaháte olej z medvedieho cesnaku.
5. Maslo osoľte a okoreňte Kampotským korením a v kastróliku rozpusťte na rozpálenom grile.
6. Špargľu nakrájajte na prúžky, reďkvičky na plátky a dajte grilovať.
7. Z odpočinutého cesta vyvaľkajte chlebové placky a opečte na grile na masle s Kampotským korením. Maslom potierajte placky z oboch strán.
8. Po upozornení aplikácie na dokončenie mäsa na požadovaný stupeň prepečenia odstavte steaky a nechajte ich odpočívať 10 minút.
9. Zložte chlebové placky z grilu, potrite ich majonézou z medvedieho cesnaku. Hovädzie mäso nakrájajte na plátky a pridajte na placky. Pridajte ogrilované reďkvičky a špargľu, dozdobte čerstvými listami medvedieho cesnaku. Dochutťe soľou a čiernym Kampotským korením.
Dobrú chuť!
Autor: Ondra Hutník
Zdieľať

