Pečená tekvica s bielym kampotským korením
Ingrediencie
- 1 menšia tekvica Hokkaidó
- hrst obľúbených byliniek (tymian, rozmarín)
- 1 lyžica olivového oleja
- soľ (môžeme použiť napríklad kvetovú soľ)
- biely Kampotský korenie
Ingrediencie na jogurtový dip
- 1 grécky jogurt
- 1 menší strúčik cesnaku
- soľ
- biely Kampotský korenie
Postup
1. Tekvicu umyte, rozkrojte na polovicu, vydlabte a nakrájajte na mesiačiky. Dajte na plech s papierom na pečenie, pokvapkajte olivovým olejom, dochuťte soľou, korením a pridajte pár vetvičiek tymianu. Pečte na 180-200°C približne 35–40 minút.
2. Pripravte si jogurtový dip. Zmiešajte grécky jogurt so soľou, korením a 1 menším strúčikom cesnaku pretlačeného na jemno.
3. Na tanier dajte mesiačiky upečenej tekvice, posypte rozdrobenou fetou, môžete posypať praženými tekvicovými semienkami a čerstvou petržlenovou vňaťou.
4. Podávajte s jogurtovým dipom.
Dobrú chuť!
Autorka: Tasty Kitchen

