Pečený fenikel s parmezánom a čiernym kampotským korením
Ingrediencie
- 3 –4 hlávky feniklu
- olivový olej
- čierny Kampotský korenie
- Kampotská soľ
- strúhaný parmezán (½ šálky až šálka)
- jarná cibuľka
Postup
1. Predhrejte rúru na 180 °C. Skráťte stonky feniklu a odložte bokom
(zelené vňať/listy budete potrebovať). Fenikel nakrájajte vertikálne na cca 0,8 mm–1 cm
hrubé časti, vyjde približne 4 plátky.
2. Na spodok plechu nalejte olivový olej, naň položte fenikel a znovu pokvapkajte olivovým olejom. Jemne osoľte, ale nie príliš,pretože parmezán je sám o sebe dosť slaný, a okoreňte Kampotským čiernym korením.
3. Dajte piecť do rúry na približne 35 minút, potom posypte strúhaným parmezánom a
vložte späť na 3 minúty. Nakoniec môžete ešte trochu okoreniť
čerstvo mletým korením a pridať nakrájanú jarnú cibuľku a feniklové listy.
4. Môžete podávať takto samostatne, napríklad s dipom, alebo ako prílohu k steaku či pečenej zelenine.
Dobrú chuť!
Autorka: kardamomma.cz

