Rybie filety so zeleninou a bielym kampotským korením
Ingrediencie
- 400g filetu z morského vlka alebo akejkoľvek bielej ryby
- 450g sezónnej zeleniny
- Kampotská soľ
- biely Kampotský korenie
- 4 lyžice olivového oleja
Postup
1. Vodu privedieme do varu. Zeleninu blanšírujeme al dente – cca 5 minút (krátko ponoríme do horúcej vody a potom prudko ochladíme v ľadovej vode) a scedíme.
2. Pripravíme si panvicu. Rybu okoreníme, na panvicu pridáme cca lyžicu oleja a opečieme filety z oboch strán do zlatista. Pridáme blanšírovanú zeleninu a môžeme podávať!
3. Na záver dochutíme olejom, bielym Kampotským korením a soľným kvetom z Kampotu.
Tip autora receptu
Rybu začíname restovať stranou, ktorú chceme podávať – teda najprv kožou.
Množstvo je uvedené pre 2 porcie a príprava vám nezaberie viac než 20 minút!
Dobrú chuť!
Autor: Matteo De Carli

