Recepty

Rybí filet se zeleninou a bílým Kampotským pepřem

Recepty

Rybie filety so zeleninou a bielym kampotským korením

Ingrediencie 400g filetu z morského vlka alebo akejkoľvek bielej ryby 450g sezónnej zeleniny Kampotská soľ biely Kampotský korenie 4 lyžice olivového oleja Postup 1. Vodu privedieme do varu. Zeleninu blanšírujeme al dente – cca 5 minút (krátko ponoríme do horúcej vody a potom prudko ochladíme v ľadovej vode) a scedíme. 2. Pripravíme si panvicu. Rybu okoreníme, na panvicu pridáme cca lyžicu oleja a opečieme filety z oboch strán do zlatista. Pridáme blanšírovanú zeleninu a môžeme podávať! 3. Na záver dochutíme olejom, bielym Kampotským korením a soľným kvetom z Kampotu. Tip autora receptu Rybu začíname restovať stranou, ktorú chceme podávať – teda najprv kožou. Množstvo je uvedené pre 2 porcie a príprava vám nezaberie viac než 20 minút!   Dobrú chuť! Autor: Matteo De Carli
Vaječná omeleta s lososem, salátkem a červeným Kampotským pepřem

Recepty

Vaječná omeleta s lososom, šalátom a Ďrveným Kampotským korením

Ingrediencie 6 vajec 2 lyžice smotany 200 g lososa (čerstvého alebo údeného) zelenina (mix šalátov, avokádo, cherry paradajky) 2 lyžice olivového oleja 2 lyžice citrónovej šťavy morská Kampotská soľ Červený Kampotský korenie Postup 1. Vajcia rozbijeme a zmiešame so soľou a lyžicou smotany. Zmes nalejeme na nepriľnavú panvicu a najprv spravíme jednu omeletu, potom druhú. 2. Medzitým si na tanieri pripravíme lososa pokvapkaného citrónom a šalát s avokádom a cherry paradajkami, tiež pokvapkané citrónom. 3. Pridáme trochu olivového oleja, soľ z Kampotu a červený Kampotský korenie. Tip autora receptu Aby bola omeleta krásne nadýchaná, miešajte vajíčka ručne metličkou.   Dobrú chuť! Autor: Matteo De Carli
Carpaccio z tuňáka s burratou, cherry rajčaty a bílým Kampotským pepřem

Recepty

Carpaccio z tuniaka s burratou, cherry paradajkami a bielym kampotským korením

Ingrediencie 400 g tuniaka 125 g burrata (odporúčame MozzarellArt) 8 ks cherry paradajok pažítka soľ biely Kampotský korenie extra panenský olivový olej Postup 1. Tuniaka nakrájajte na tenké plátky a dajte na tanier. Nakrájajte paradajky a položte ich na tuniaka. 2. Lyžicou rozdrobte burratu a pridajte ju k tuniakovi. Nakrájajte pažítku a dajte ju na tanier. 3. Dochutite extra panenským olivovým olejom, vločkami soli a bielym Kampotským korením. 4. Podávajte ako príjemné privítanie na začiatok grilovania.   Dobrú chuť! Autor: Matteo de Carli
Carpaccio z lososa a červeným Kampotským pepř a pažitkou

Recepty

Carpaccio z lososa a červeným Kampotským korením a pažítkou

Ingrediencie 400 g filetov z lososa z udržateľného chovu (Boxxi) 4 kúsky pažítky Extra panenský olivový olej Červený Kampotský korenie Soľný kvet Postup 1. Lososa nakrájajte na veľmi tenké plátky a položte na tanier. 2. Pridajte nakrájanú pažítku. 3. Dochutíme extra panenským olivovým olejom a soľou. Posypte mletým červeným Kampotským korením. 4. Jednoduchý, ale vynikajúci predkrm je hotový!   Dobrú chuť! Autor: Matteo De Carli