Fazuľové brownie cookies
Ingrediencie na 20 kúskov
- 1 balenie červených fazulí Bonduelle
- 1 vajce
- 60 g trstinového alebo kokosového cukru
- 50 g mandľovej múky
- 30 g špaldovej celozrnnej múky
- 30 g holandského kakaa
- ½ čajovej lyžičky prášku do pečiva
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 50 g tmavej čokolády
- tmavo červený Kampotský korenie
Na ozdobu
- tmavá čokoláda
- nasekané pistácie, sušené ovocie podľa chuti a fantázie
Doba prípravy: 30 minút
Doba pečenia: 30 minút
Postup
1. Fazuľe preložte do sitka, prepláchnite vodou a nechajte dobre odkvapkať.
2. Fazuľe preložte do mixéra a spolu s vajcom mixujte do hladkého pyré.
3. Fazuľové pyré premiešajte s cukrom, mandľovou aj špaldovou múkou, kakaom, práškom do pečiva, vanilkovým extraktom a čerstvo drveným/mletým korením. Keď sú ingrediencie dobre premiešané, pridajte čokoládu nakrájanú na malé kúsky.
4. Oddelujte kúsky cesta a medzi dlaňami valkajte guľôčky. Sploštite ich do tvaru sušienky a ukladajte na plech vedľa seba. Počas tvarovania sušienok si priebežne umývajte ruky. Cesto je trochu lepkavé, preto je dobré mať čisté ruky, na ktoré sa cesto menej lepí.
5. Pečte pri 180 °C 25–30 minút.
6. Vychladnuté sušienky ozdobte čokoládou a posypte orechmi alebo ovocím podľa chuti a fantázie.
7. Uchovávajte uzavreté v krabičke v chlade. Spotrebujte do týždňa.
Dobrú chuť!
Autor: Bonduelle

