Cícerové tyčinky

Ingrediencie na 4 porcie

  • 1 balenie cíceru Bonduelle Vapeur
  • 70 g čerstvého smotanového syra (Lučina, Gervais, Palouček)
  • 1 menšia mrkva (30 g olúpaná)
  • 50 g celozrnnej špaldovej múky
  • 15 g strúhaného parmezánu
  • 1 plná lyžica chia semienok
  • 1 čajová lyžička na jemno nakrájaného tymiánu
  • 1 rovná lyžička údenej papriky
  • ½ lyžičky sušeného cesnaku
  • ½ lyžičky prášku do pečiva
  • čerstvo mleté čierne Kampotské korenie
  • Kampotská soľ

Dip

Čas prípravy: 20 minút
Čas pečenia: 50–55 minút

Postup

1. Cícer sceďte a nechajte odkvapkať. Preložte do mixéra a pridajte čerstvý smotanový syr. Rozmixujte na pyré.

2. Mrkvu nastrúhajte najemno a vložte do misy. Pridajte cícerové pyré, múku, parmezán, chia semienka, tymián, údenú papriku, cesnak, prášok do pečiva, čerstvo mleté korenie a veľkú štipku soli. Zmes dôkladne premiešajte.

3. Cesto vytvarujte na papieri na pečenie do tvaru tehličky a potom rozvaľkajte na obdĺžnik hrubý asi 5–7 mm. Počas rozvaľkávania cesto oddeľujte od papiera.

4. Vyvaľkaný plát cesta preložte aj s papierom na plech a nakrájajte na prúžky hrubé asi 1–1,5 cm. Ak chcete tyčinky dlhšie, nebude treba krájať po dĺžke na polovicu, ak chcete skrátiť, prekrojte. Prúžky cesta od seba nijako neoddeľujte.

5. Pečte pri 180 °C približne 40–45 minút. Potom tyčinky na plechu otočte a dopečte 10–15 minút. Po upečení nechajte vychladnúť.

6. V miske premiešajte tvaroh, nakrájanú pažítku, soľ a prípadne pretlačený cesnak. Preložte do čistej misky, posypte korením a podávajte s tyčinkami.

 

Dobrú chuť!

Autor: Bonduelle