Údená lanýžová aioli s bielym Kampotským korením

Ingrediencie

  • 1 hlava cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ
  • biely Kampotský korenie
  • 2 žĺtky
  • 1 lyžička dijonskej horčice
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 2 dl údeného oleja
  • 1 malý čierny lanýž (odporúčame Lanýže od Markéty)

Postup

1. Cesnak upečte so soľou, korením a olivovým olejom.

2. V miske zmiešajte žĺtky s citrónovou šťavou, dijonskou horčicou, soľou a korením.

3. Do tejto zmesi pomaly prilievajte údený olej a zapracovávajte ho.

4. Pridajte pastu z upečeného cesnaku.

5. Všetko premiešajte a podávajte s nastrúhaným lanýžom.

 

Dobrú chuť!

Autor: Petr Pejřimovský