Údená lanýžová aioli s bielym Kampotským korením
Ingrediencie
- 1 hlava cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ
- biely Kampotský korenie
- 2 žĺtky
- 1 lyžička dijonskej horčice
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 2 dl údeného oleja
- 1 malý čierny lanýž (odporúčame Lanýže od Markéty)
Postup
1. Cesnak upečte so soľou, korením a olivovým olejom.
2. V miske zmiešajte žĺtky s citrónovou šťavou, dijonskou horčicou, soľou a korením.
3. Do tejto zmesi pomaly prilievajte údený olej a zapracovávajte ho.
4. Pridajte pastu z upečeného cesnaku.
5. Všetko premiešajte a podávajte s nastrúhaným lanýžom.
Dobrú chuť!
Autor: Petr Pejřimovský
Zdieľať

