Údený losos s červeným kampotským korením a údená kačica s lyofilizovaným kampotským korením

Postup

1. Pri lososovi aj kačke je postup rovnaký, líši sa len v dĺžke údenia. Teplota Big Green Egg by sa mala pohybovať od 80 do 100 stupňov Celzia.

2. Obe produkty osoľte soľným kvetom a okoreňte – lososa červeným a kačku lyofilizovaným korením. Ukladajte na gril s ľubovoľnou zeleninou.

3. Losos sa údi na namočenom drevenom prkénku z cédru, ktoré dodáva rybe špecifickú sladkú chuť cédrového dreva. Kačacie prsia údieme priamo na nerezovom rošte. Kačacie prsia očistite a narežte krížom do mriežky. Čím jemnejšia mriežka, tým bude menej tučné. Grilujte krížom hore, aby uvoľnený tuk stekal cez mäso.

4. V grile sa snažte držať čo najnižšiu teplotu, aby údenie bolo čo najdlhšie.

5. Losos by mal dosiahnuť vnútornú teplotu 4952 stupňov a kačka 5659. Na zaručenie týchto teplôt môžete použiť bezdrôtovú sondu Meater a teplotu následne sledovať na mobilnom telefóne.

6. Pre silnejšiu údenú chuť použite drevené štiepky z jablone, ktoré necháte pred údením namočené vo vode, aby ste vytvorili viac dymu.

 

Dobrú chuť!