Vaječná omeleta s lososom, šalátom a Ďrveným Kampotským korením
Ingrediencie
- 6 vajec
- 2 lyžice smotany
- 200 g lososa (čerstvého alebo údeného)
- zelenina (mix šalátov, avokádo, cherry paradajky)
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- morská Kampotská soľ
- Červený Kampotský korenie
Postup
1. Vajcia rozbijeme a zmiešame so soľou a lyžicou smotany. Zmes nalejeme na nepriľnavú panvicu a najprv spravíme jednu omeletu, potom druhú.
2. Medzitým si na tanieri pripravíme lososa pokvapkaného citrónom a šalát s avokádom a cherry paradajkami, tiež pokvapkané citrónom.
3. Pridáme trochu olivového oleja, soľ z Kampotu a červený Kampotský korenie.
Tip autora receptu
Aby bola omeleta krásne nadýchaná, miešajte vajíčka ručne metličkou.
Dobrú chuť!
Autor: Matteo De Carli

