Pravý biely Kampotský korenie a najčastejšie otázky k jeho pôvodu

Šampanské medzi korením, ktoré s bielym korením, ktoré poznáte, nemá nič spoločné. Dodnes si pamätáme, ako na neho reagovali najlepší českí šéfkuchári: „S bielym korením mi sem ani nechoďte, vždyť smrdí.“ No a nakoniec väčšina z nich biele korenie vyskúšala a používa ho najradšej. Prečo? Pretože pravé biele korenie dokonale a jemne podčiarkuje každé jedlo, aniž by bolo príliš aromatické.

V čom je rozdiel medzi bielym korením z obchodu a naším bielym korením

Klasické biele korenia v obchodoch sú lúpané z nezrelého čierneho korenia a majú tendenciu zatuchnúť, preto ich nikto nemá rád. Pravé biele korenie sa však má lúpať až zo zrelého červeného korenia a vďaka tomu získava vlastnosti, pre ktoré ho vyhľadávajú najlepší svetoví šéfkuchári – nežne otvára chuťové poháriky a znásobuje chute v jedle! Prúžky na bielom Kampotskom korení navyše znamenajú, že každá guľôčka je lúpaná ručne, nie strojom, takže si zachová maximum svojich živín a chutí.

Smetanovo biele guľôčky sú opakom aromatického červeného korenia – jemná smotanová vôňa s tónmi cédrového dreva a citrusov sa úplne nenápadne vkradne do jedla. Prvé sekundy necítite nič, ale potom sa všetky chute rozohrajú v ústach na maximum a aj úplne jednoduché jedlo sa stane gurmánskym zážitkom.

Ako sa získava pravé biele korenie?

Je to jadierko pravého červeného korenia, ktoré sa získava jeho namočením do vody a olúpaním šupky.

Ako ho používať v kuchyni

Biele Kampotské korenie je kráľ, ktorý sa hodí na všetko. Nám najviac učarovalo pri grilovaní s tmavými mäsami, fantastické je mleté na syry a syrové pokrmy, rád sa tiež páruje s vínom a tapas. Výborne doladí zeleninové polievky, halušky, pesta, čokoľvek s zemiakmi, cestoviny, domáce pečivo, ázijskú kuchyňu či nátierky. V českej kuchyni dal nový rozmer tradičným svetlým omáčkam ako je sviečková.

Vo vašom sáčku alebo skúmavke sa vždy nachádza čerstvé Kampotské korenie balené ručne najneskôr mesiac pred predajom pod našou kontrolou. V tom je náš obrovský rozdiel oproti konkurencii, ktorý najlepšie spoznáte vy – naši zákazníci – a to na chuti korenia. Práve čerstvosť u bieleho korenia je obzvlášť dôležitá, aby nezatuchlo.