Ribeye steak s rozmačkanými zemiakmi, pancettou a vajcom
Ingrediencie (4 porcie)
- 4 kusy hovädzích steakov po 200 g
- 12 malých zemiakov
- 150 g pancetty
- čerstvé bylinky
- vajcia
- extra panenský olivový olej
- čierne Kampotské korenie
- soľný kvet
Postup
1. Okolo steaku položte čerstvé bylinky. Steak osoľte a okoreňte, pridajte olej.
2. Baby zemiaky varíme 12 minút vo vode.
3. Vložte do steaku Meater (bezdrôtový teplomer), nastavte aplikáciu s požadovanou teplotou. A mäso ugrilujte.
4. Do liatinového hrnca pridajte extra panenský olivový olej, maslo a pancettu. Po 7–8 minútach pečenia pancetty nakrájajte baby zemiaky, pridajte čerstvé bylinky, osoľte a okoreňte Kampotským korením.
5. Mäso otočte a následne aj zemiaky. Po chvíli steak vyberte a dajte ho na teplé miesto odpočívať.
6. Na zemiaky a pancettu pridajte vajce. Mäso nakrájajte na plátky, osoľte a pridajte čierne Kampotské korenie. Môžete podávať.
Dobrú chuť!
Autori: Matteo De Carli a Ondra Hutník

