Šalát s pečenými zemiakmi a špargľou
Ingrediencie
- 1 kg zemiakov
- 400 g reďkoviek
- 2 stredné cibule
- olivový olej
- Čierne kampotské korenie
- Kampotská soľ
- 200 g nakladaného špargľa
- jarná cibuľka
Zálievka
- 1,5 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice hrubozrnnej horčice
- 2 lyžice balzamikového octu
- 1 lyžica worcesteru
- 4-5 lyžíc medu
- 6 lyžíc vody
Postup
1. Najskôr si nakrájajte zemiaky (aj so šupkou). Pridajte nakrájané reďkovky, premiešajte s olivovým olejom, soľou a čiernym kampotským korením.
2. Dajte piecť na 200 °C približne 25–30 minút. Ku koncu pečenia pridajte cibuľu nakrájanú na mesiačiky.
3. Medzitým si pripravte zálievku zmiešaním všetkých ingrediencií.
4. Upečené zemiaky, reďkovky a cibuľu premiešajte so zálievkou.
5. Pridajte nakrájaný nakladaný špargľu, posypte jarnou cibuľkou a môžete podávať.
Dobrú chuť!
Autorka: Veronika Jansová
Tasty Kitchen

