Cacio e pepe (cestoviny so syrom a čiernym Kampotským korením)
Ingrediencie
- 200 g špagiet
- 160 g strúhaného syra parmigiano + na posypanie
- 60 g masla
- 2 lyžice drveného čierneho Kampotského korenia
- Fleur de Sel z Kampotu na dochutenie
Postup
1. Vodu privedieme do varu, osolíme a varíme cestoviny cca 7–8 min.
2. Na panvici rozohrejeme maslo a asi 30 sekúnd na ňom restujeme drvené korenie. Stiahneme plameň a pridáme cestoviny. Na miernom ohni prilievame k cestovinám aj trochu vody, v ktorej sa varili (cca 3 lyžice). Pridáme nastrúhané parmigiano a miešame, kým sa všetko nespojí do smotanovej omáčky.
3. Rozdelíme na dve porcie. Podávame s mletým čiernym Kampotským korením a strúhaným syrom navrchu.
.pepper..field tip
Rovnako dobre ako drvené korenie chutí aj .pepper..pasta s Kampotským korením priamo drveným vo vnútri.
Buon appetito!
Autor: Matteo De Carli

