Ribeye steak s parmezánovými zemiakmi a horčicovou omáčkou
Ingrediencie (1 porcia)
- 300 g hovädzieho vysokého roštenca
- 300 ml hovädzieho vývaru
- 2 čajové lyžičky dijonskej horčice
- 50 ml smotany
- 250 g zemiakov
- 50 g parmezánu
- drvený Kampotský Ďrvený a černý korenie
- soľ
- olivový olej Chivalon Atilio
- Sea Salt Flakes
Postup
1. Zemiaky nakrájajte na plátky hrubé približne centimeter, ukladajte vedľa seba na plech s papierom na pečenie, polejte olivovým olejom a dajte do rúry predhriatej na 250°C. Pečte, kým nebudú zo spodnej strany dozlatista.
2. Vývar dajte do kastróla a povarte, kým nezhustne. Následne pridajte smotanu, horčicu a dochuťte soľou a korením. Varíme do dosiahnutia požadovanej konzistencie.
3. Zemiaky vyberte z rúry, posypte parmezánom, červeným korením a jemne osoľte.
4. Steak vytiahnutý minimálne 30 minút pred tepelnou úpravou z chladničky dôkladne potrite olivovým olejom.
5. Panvicu rozohrejte na maximum a potom na ňu opatrne položte steak. Opekajte (pri tejto veľkosti) približne 2,5 minúty z každej strany. Obracajte iba raz.
6. Následne steak vyberte z panvice a nechajte aspoň 3 minúty odpočívať na teplom mieste.
7. Rúru zapnite na gril a zapekajte syr na zemiakoch dozlatista.
8. Ohrejte omáčku.
9. Steak nakrájajte na plátky.
10. Podávajte parmezánové zemiaky, omáčku a na ňu položte plátky steaku. Ten posypte Kampotskou soľou a hrubo drveným čiernym korením.
Dobrú chuť!
Autor: David v kuchyni

