Ribeye steak s parmezánovými zemiakmi a horčicovou omáčkou

Ingrediencie (1 porcia)

  • 300 g hovädzieho vysokého roštenca
  • 300 ml hovädzieho vývaru
  • 2 čajové lyžičky dijonskej horčice
  • 50 ml smotany
  • 250 g zemiakov
  • 50 g parmezánu
  • drvený Kampotský Ďrvený a černý korenie
  • soľ
  • olivový olej Chivalon Atilio
  • Sea Salt Flakes

Postup

1. Zemiaky nakrájajte na plátky hrubé približne centimeter, ukladajte vedľa seba na plech s papierom na pečenie, polejte olivovým olejom a dajte do rúry predhriatej na 250°C. Pečte, kým nebudú zo spodnej strany dozlatista.

2. Vývar dajte do kastróla a povarte, kým nezhustne. Následne pridajte smotanu, horčicu a dochuťte soľou a korením. Varíme do dosiahnutia požadovanej konzistencie.

3. Zemiaky vyberte z rúry, posypte parmezánom, červeným korením a jemne osoľte.

4. Steak vytiahnutý minimálne 30 minút pred tepelnou úpravou z chladničky dôkladne potrite olivovým olejom.

5. Panvicu rozohrejte na maximum a potom na ňu opatrne položte steak. Opekajte (pri tejto veľkosti) približne 2,5 minúty z každej strany. Obracajte iba raz.

6. Následne steak vyberte z panvice a nechajte aspoň 3 minúty odpočívať na teplom mieste.

7. Rúru zapnite na gril a zapekajte syr na zemiakoch dozlatista.

8. Ohrejte omáčku.

9. Steak nakrájajte na plátky.

10. Podávajte parmezánové zemiaky, omáčku a na ňu položte plátky steaku. Ten posypte Kampotskou soľou a hrubo drveným čiernym korením.

 

Dobrú chuť!

Autor: David v kuchyni